شخصیت شناسی mbti

سلام به شما دوستانی که برای زمان خودتان ارزش قائل هستید و شروع به خواندن مقاله ارزشمند ( شخصیت شناسی mbti ) کرده اید. شاید برایتان جالب باشد، اما باید بگوییم که شما جزو5 درصد افرادی هستید که وارد سایت ما شده اید و اید مقاله را می خوانید. خیلی از افراد به دنبال رشد و موفقیت هستند، اما حاضر نیستند بهای آن را پرداخت کنند. شما با خواندن این مقاله به خودتان ثابت می کنید که اهل رشد و پیشرفت هستید.

من به عنوان نویسنده این مقالهبی صبرانه منتظر انتشار آن بوده ام، چون با خواندن این مقاله بسیاری از مشکلات رفتاری شما حل خواهد شد و شما می توانید شخصیت خودتان را به راحت ترین روش ممکن تشخیص دهید.

شما در این مقاله یاد می گیرید که چگونه  ریشه اختلاف هایتان را با دیگران تشخیص دهید و ریشه های آن ها را حل کنید.

بعد از خواندن مقاله شخصیت شناسی mbti شما از اختلاف هایی که با دیگران و شریک عاطفیتان دارید لذت می برید. شاید برایتان مسخره بیاید که چگونه ما از اختلاف هایمان لذت می بریم!

دلیل نوشتن مقاله همین است که شما یاد بگیرید اختلاف هایتان و دیدگاه های دیگران به دلیل شخصیتی است که دارند و شما می توانید با شناختن شخصیت خودتان و دیگران ریشه این اختلاف ها را پیدا کنید و به راحتی با آن ها ارتباط برقرار کنید.

در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شخصیت شناسی را به روش  mbti یاد بگیرید. شخصیت شناسی mbti

بیشتر بخوانید :تندخوانی برای امتحان

تاریخچه شخصیت شناسی mbti

تاریخچه شخصیت شناسی mbti

این تاریخچه ارزشمند راجب شخصیت شناسی mbti بر می گردد به ایزابل مایرز که همراه با مادرش کاترین کوک  بریگز، با اقتباس از تئوری تیپ های  روان شناختی کارل یونگ ، روانپزشک سوئیسی، آزمون  تشخیص تیپ شخصیتی مایرز-بریگز این آزمون را ساختند. مایرز تیپ های شخصیت را در آزمون شخصیت شناسی ام بی تی آی

استفاده می کند تا به ما کمک کند  بفهمیم هر یک از ما مستعد اختلاف هستیم.

اختلافات انگیزه اصلی مایرز در ساخت آزمون شخصیت شناسی mbti بوده است. مایرز به عنوان یک فرد آرمانگرا با گرایش های کاربردی، فکر می کرداگر ما واقعا یکدیگر را درک می کردیم، می توانستیم به جای اختلافات و کشمکش سر تفاوت هایمان، از آن ها لذت ببریم. پس یادتان باشد ما با شناختن شخصیت های یکدیگر می توانیم از اختلاف هایی که داریم، لذت ببریم.

تلاش های مایرز برای استفاده از دانش تیپ شناسی در حل تعارض ها را با ما در میان می گذارد. برای مثال ممکن است افراد برون گرا ( در ادامه با افراد برون گرا بیشتر آشنا می شویم ) با دیگران صحبت کنند اما افراد درون گرا ترجیح دهند درباره موضوعات و مسائل فکر کنند. وقتی درباره ارائه و دریافت دستور کاری مناسب تعارض رخ می دهد، افراد حسی دوست دارند ابتدا اطلاعاتی درباره جزئیات کار داشته باشند، در حالی که شهودی ها می خواهند ابتدا برداشتی کلی از موضوع داشته باشند.شخصیت شناسی mbti

وقتی درباره ارائه  و دریافت بازخورد اختلاف نظر پیش می آید، افراد تیپ تفکری معمولا به دنبال  ایرادها و اشکال های کار هستند، ولی احساسی ها ابتدا به دنبال نقاط قوت کارند. و هنگامی که در زمینه سبک های  متفاوت کار تعارض ایجاد می شود، قضاوتی ها می خواهند ابتدا برنامه ریزی کنند، اما ادراکی ها ترجیح می دهند در طول انجام کار، برنامه ریزی کنند.

بیشتر بخوانید : تندخوانی به سبک دانشگاه هاروارد

شخصیت شناسی mbti به ما کمک می کند که :

  • چگونه به تعارض ها واکنش نشان دهیم
  • چه راه حل هایی را برای رفع تعارض، رضایت بخش می دانیم
  • در شرایط زمینه ساز تعارض، چطور باعث ایجاد تعارض می شویم
  • در هنگام تعارض می خواهیم چه نوع ارتباطی با دیگران داشته باشیم
  • چگونه تعارض ما را کور می کند
  • شخصیت شناسی mbti

شخصیت شناسی mbti چیست؟

شخصیت شناسی mbti چیست؟

شخصیت شناسی mbti بر اساس  اصول تیپ شناسی  کارل یونگ است و سعی دارد احتمال راه حل برنده / برنده را در مواجه با تعارض  افزایش دهد. اگر خواندن این مقاله اولین مواجه شدن شما با  اصول شخصیت شناسی mbti است  یا در این زمینه دانش محدودی دارید، با مطالعه این مقاله می توانید با اصول آن آشنا شوید تا بتوانید کاربرد تیپ ها و راه حل های مبتنی بر آن ها را در مدیریت تعارض درک کنید.

در واقع شخصیت شناسی mbti یک الگوی ذهنی است که بر اساس تئوری یونگ، ورای جنسیت  و فرهنگ است. براساس تفاوت های ساختار مغز حتی می توان  بعضی از تعارض  را پیش بینی کرد. بر اساس مفاهیم تیپ شناختی، مغز ما مستعد بروز برخی از تعارض ها  است. اگر همانگونه  که از فرایند های ذهنی مان استفاده می کنیم، این تفاوت های ذاتی را هم به شکلی مفید به کار گیریم، می توانیم در شرایط تعارض، کنترل آگاهانه تری داشته باشید.

من به عنوان نویسنده این مقاله، اطمینان دارم شما بعد از خواندن این مقاله تبدیل به یک فرد آگاه می شوید.شخصیت شناسی mbti

بیشتر بخوانید : تندخوانی پزشکی

اسامی ترجیحات شخصی

اسامی ترجیحات شخصی

  • برونگرایی / درونگرایی
  • جهت گیری طبیعی انرژی روانی ما (به سمت دنیای بیرون یا درون)
  • حسی شهودی / ادراک
  • (آنچه به آن توجه می کنیم و آنگونه که امور را درک می کنیم)
  • تفکری / احساسی
  • قضاوت (چگونگی تصمیم گیری ما بر اساس ادراک مان)
  • قضاوتی / ادرا کی
  • وقتی با دنیای بیرونی سروکار داریم، ترجیح می دهیم از کدام فرایند استفاده کنیم
  • شخصیت شناسی mbti

با این که همه ما در مواقع گوناگون از تمام این ترجیحات استفاده می کنیم، اما هریک از ما میلی ذاتی به یکی از این ترجیحات دو مقوله ای داریم. این ترجیح ذاتی، همان ترجیحی است که اکثر اوقات به آن تکیه می کنیم، با آن احساس راحتی بیشتری داریم و معمولا آن را به مانند راست دست یا چپ دست بودن  با مهارت بیشتری به کار می بریم.

بیشتر بخوانید : رفع کندخوانی

معرفی ترجیحات شخصیت شناسی mbti

معرفی ترجیحات شخصیت شناسی mbti

برای کسانی که با تئوری تیپ های روان شناختی آشنایی ندارند، تعاریف  خلاصه ای برای کمک به درک این مفاهیم آورده می شود. مثال ها و توضیحات بیشتر در ادامه می آیند.

  • برون گرایی / درون گرایی

یونگ، ابتدا مشاهده کرد که جهت گیری ذهن افراد به دو جهت مختلف است و انرژی روانی افراد نیز از دو منبع گوناگون دریافت می شود. افرادی که ترجیح شخصی شان برون گرایی است، جهت گیری ذهنی شان بیشتر به سمت محیط بیرون است و وقتی با افراد و اشیا در ارتباط و مشغول فعالیت هستند انرژی می گیرند. کسانی که ترجیح شان درون گرایی است، جهت گیری ذهنی شان بیشتر به سمت محیط درونی شان است و تعمق درباره ایده ها و وقایع به آنها انرژی می بخشد.

برای این که در یکی از این دو محیط( بیرون یا درون ) عملکرد مناسبی داشته باشیم، باید بین فرایند ادراک (یعنی آگاهی یا درک امور) و فرایند قضاوت (یعنی تصمیم گیری درباره آن ادراک، تعادل برقرار کنیم.شخصیت شناسی mbti

بیشتر بخوانید : همایش تندخوانی

  • حسی شهودی (کارکردهای ادراک)

کارکردهای ذهنی متضاد به منظور ادراک، حس و شهود نام دارند و با چگونگی دریافت اطلاعات برای شکل گیری ادراک، در ارتباط هستند. کارکرد حس، بر جزئیات و واقعیت هایی از حال با گذشته که قابل بررسی هستند تمرکز دارد؛ اما کارکرد شهود بر کل موضوع، حدس و گمان ها و احتمالات مربوط به آینده متمرکز است.شخصیت شناسی mbti

  • تفکری / احساسی (کارکردهای قضاوت)

کارکردهای ذهنی متضاد به منظور ارزشیابی و قضاوت، تفکر و احساس نام دارند. ارزیابی کارکرد تفکر بر اساس منطق و تحلیل است؛ در حالی که ارزیابی کارکرد احساس بر پایه ارزش های شخصی مانند افزایش تعادل، هماهنگی و روابط است.شخصیت شناسی mbti

  • قضاوتی /ادراکی

این دو، آخرین جفت ترجیحات شخصی است که از نوشته های یونگ استنباط شد و مایرز آن را به ترجیحات شخصی افزود. این جفت به این موضوع می پردازد که افراد در ارتباط با دنیای بیرون از کدام یک از فرایندهای

قضاوتی یا ادراکی استفاده میکنند. فرد قضاوتی، به دنبال تصمیم گیری در دنیای بیرون است. چنین فردی برای انجام کارها تمایل به سازمان دهی، برنامه ریزی و زمان بندی دارد. فرد ادرا کی، به گردآوری اطلاعات می پردازد تا انتخاب هایش را گسترش دهد. چنین فردی تصمیم گیری را تا آخرین لحظات به تأخیر می اندازد.شخصیت شناسی mbti

شناخت ترجیحات  شخصیت شناسی mbti

شناخت ترجیحات شخصیت شناسی mbti

برای درک عمق و غنای تیپ، باید از چگونگی تعامل چهار ترجیح شخصی مان [مثلا برونگرایی، حسی، تفکری، قضاوتی ] آگاهی داشته باشیم و نیز بدانیم چگونه می توانیم از مقوله هایی که معمولا آنها را زیاد ترجیح نمی دهیم استفاده کنیم [مقوله های کمتر ترجیح داده شده در مثال بالا:

درونگرایی، شهودی، احساسی، ادرا کی. اما برای این که اصول تیپ را درک کنیم، ابتدا باید هریک از ترجیحات دو مقوله ای و ترجیحات متضاد آنها را بشناسیم. شناخت این ترجیحات شخصی، آغاز شناخت مسائل متأثر از تیپ در تعارض هاست.

بیشتر بخوانید : بنیانگذار تندخوانی کیست؟

شخصیت شناسی mbti

  • برون گرایی / درون گرایی

جهت گیری و منبع انرژی روانی

جهت گیری و منبع انرژی روانی

جهت انرژی روانی فرد برون گرا، بیرون از او، یعنی در محیط، افراد، اشیا و امور بیرونی است. در نتیجه اشتغال ذهنی با دنیای بیرون، انرژی روانی افراد برونگرا را افزایش می دهد. این افراد دوست دارند برای حل مسئله، زمان و انرژی شان را در تعامل با دیگران به کار بگیرند.

جهت گیری انرژی روانی فرد درونگرا به سمت دنیای درون است؛ یعنی به سمت تعمق و پردازش ذهنی اطلاعات این اشتغال ذهنی با دنیای درونی، انرژی روانی افراد درونگرا را افزایش می دهد. آنها دوست دارند برای حل مسئله، زمان و انرژی شان را در تعمق و تفکر به کار گیرند.شخصیت شناسی mbti

امیر، فردی درون گراست که در طول روز بیشتر وقتش را با مراجعینش می گذراند. او دوست دارد در پایان روز، برای رفع خستگی، کمی باهمسرش صحبت کند و سپس – پیش از آن که همراه با همسرش شام را آماده کند باید مدتی تنها باشد. اما شبنم، فردی برون گرا است. او وکیل است و در طول روز باید بیشتر وقتش را در تنهایی بگذراند. او دوست دارد برای رفع خستگی، پیش از آماده کردن شام، همراه با امیر چای بنوشند و صحبت بکند.

امیر و شبنم به خاطر اینکه تفاوت های شان باعث سوء تفاهم و در نتیجه تعارض نشود، دائم به تبادل نظر با یکدیگر می پردازند. آنها با یکدیگر توافق کرده اند که گاهی خودشان را با نیازهای امیر و گاهی با نیازهای شبنم تطبیق دهند. امیر از این نکته آگاه است که شبنم برای تجدید قوا و رفع خستگی نیاز به گفت وگو دارد و در نتیجه نیاز خودش را به تنهایی به تعویق می اندازد. امیر هم این موضوع را می داند که نیاز امیر به تنهایی، به این معنا نیست که نمی خواهد در کنار او باشد؛ در نتیجه شبنم نیازش را به گفت وگو تا زمانی که با یکدیگر شام را آماده کنند به تعویق می اندازد. اگر امیر یک روز بعدازظهر پیش از آماده شدن شام با شبنم صحبت کند، برای شبنم قابل درک است که چرا او در طول صرف شام ساکت است یا زیاد حرف نمی زند.شخصیت شناسی mbti

بیشتر بخوانید : آیا تندخوانی واقعیت دارد

حسی /  شهودی

دو شیوه ادراک

دو شیوه ادراک

حس، به اطلاعاتی می پردازد که از تجربه اخیر حاصل از حواس و یا اطلاعات گذشته، به دست آمده اند. این مقوله، به اطلاعات عینی و دقیق و به آنچه واقعی است و کاربرد عملی دارد می پردازد و تمرکز آن بر حال یا گذشته است. در واقع حس به «آنچه هست» می پردازد.

شهود، در رابطه با اطلاعات کلی مفاهیم، تئوری ها و ایده ها است. شهود بیشتر به معنای اطلاعات می پردازد تا خود اطلاعات. به نظر می رسد مقوله شهود، امور بی ربط را به یکدیگر ربط می دهد و آنها در یک زمینه با یک طبقه بندی قرار می دهد. شهود به الهامات و بینش هایی می پردازد که از ناخودآگاه تراوش می کنند و بر حال و آینده، احتمالات و «آنچه می تواند باشد» می پردازد.

نگار، که ترجیحش حس است، دوست دارد به کارمندانش برای انجام وظایف شان دستورالعمل های مشخصی همراه با مراحل انجام آنها ارائه بدهد. از نظر بعضی از کارمندان او چنین روشی بسیار مفید است، اما به نظر آیلار که ترجیحش شهودی است . این کار بیهوده است. آیلاربیشتر دوست دارد ابتدا  درباره آنچه باید انجام شود به او ایده ای کلی بدهند و سپس بدون اینکه مجبور  باشد بر اساس دستورالعمل خاصی پیش برود، به روش خودش کار را انجام دهد.شخصیت شناسی mbti

هنگامی که نگار و آیلاربه این تفاوت ذاتی شان پی بردند و به آن احترام گذاشتند، نگار یاد گرفت که هم مسئله کلی را ارائه دهد و هم مراحلی را برای حل آن پیشنهاد دهد؛ مثلا به کارمندانش بگوید که او می خواهد چه اطلاعاتی در

گزارش نهایی آورده شود. آیلارنیز یاد گرفت در گزارشی که ارائه میدهد اطلاعات بیشتری بیاورد. او دریافت که ارائه اطلاعات دقیق تر، هم برای نگار و هم برای بعضی دیگر از همکارانش امری طبیعی است. هم حس و هم شهود، می توانند به صورت برونگرا یا درونگرا تجربه شوند. حس در شکل درون گرا، اطلاعاتی را که تاکنون به دست آمده به طور ذهنی جمع آوری، مرتب و طبقه بندی می کند و سپس برای تصمیم گیری های موردنیاز، این اطلاعات را بازیابی می کند. حس در شکل برون گرا، از اطلاعاتی که هم اکنون از محیط بیرونی به دست آمده به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری های زمان حال، استفاده می کند. شهود درد شکل درون گرا، به صورت حدس، بصیرت، الهام یا پیش بینی اتفاقات است، مثل مواقعی که می گویید «می دانستم این طور می شود و خودتان هم نمی دانید چطور چنین پیش بینی ای میکردید. شهود در شکل برون گرا، در حین بررسی حدس و گمان ها، احتمالات جالب وقایع و امور بیرونی را نیز مشاهده می کند.

بیشتر بخوانید : افزایش تمرکز در حین مطالعه

  • تفکری / احساسی

 دو روش قضاوت تفکر

دو روش قضاوت تفکر

شامل ارزیابی بر اساس منطق و تحلیل است و به بررسی داده هایی عینی که بتوان جوانب مثبت و منفی و نیز پیامدهای منطقی شان را بررسی کرد، می پردازد، تفکر، به دنبال نتیجه ای است که بتوان آن را در موقعیت های خاص به کار برد و یا در پی اصولی مشترک است که بتوان آنها را در موقعیت های مشابه متعددی به کار گرفت.

احساس شامل ارزیابی بر اساس ارزش های فرد محور است و به ارزش های فردی موجود در روابط و تأثیر آنها بر دیگر افراد می پردازد.  هر بار که نیاز به تصمیم گیری است، احساس به دنبال تصمیماتی است که افراد زیادی را راضی کند. افرادی که ترجیح شخصی شان احساس است، معمولا دوست دارند با رضایت و توافق دیگران تصمیم گیری کنند.

ساناز – که ترجیح شخصی اش تفکر است  و منان  که ترجیح شخصی اش احساس است – در تمام جلسات تیم مدیران ارشد با یکدیگر اختلاف نظر داشتند. وقتی مسئله ای در جلسه مطرح می شد، ساناز و بعضی دیگر از اعضای تیم، حقایق عینی موقعیت را شناسایی و پس از تحلیل پیامدهای منطقی هر راه حل، سریع به راه حل نهایی می رسیدند. وقتی منان سؤالاتی چالش برانگیز می پرسید و اظهار می کرد که آنها به سرمایه گذاران و نیازهای شان توجه خیلی کمی دارند، ساناز ناراحت می شد. از نظر ساناز این بحث بیشتر خسته کننده، بیهوده و بنابراین برای سازمان آنها هزینه بر بود. وقتی منان، ناراحتی ساناز را میدید روحیه اش را از دست میداد و از خودش می پرسید آیا می خواهد برای این شرکت که به ارزش های انسانی توجه کمی دارد کار کند؟!شخصیت شناسی mbti

بیشتر بخوانید : دوره خلاصه برداری

تست mbti رایگان

وقتی در چند موقعیت آنها مجبور شدند تصمیمات را تغییر دهند و آنها را دوباره بررسی کنند، در تعاملات شان تغییری ایجاد شد. این تغییر هم در نتیجه شکلات غیرمنتظرهای بود که در رضایت مشتریان پیش آمده بود و هم در نتیجه عدم توجه کارمندان به تصمیمات مدیران. منان تفکرش را به طور هوشمندانه ای به کار گرفت. او هزینه تلاش های ناموفقی را که نیاز به بازنگری و اصلاح داشت با هزینه احتمالی بررسی ها و بحث های جامع تر قبل از تصمیم گیری نهایی، مقایسه کرد. وقتی ساناز متوجه دلیل منطقی این موضوع شد که باید پیش از تصمیم گیری نهایی وقت بیشتری بگذارند و بیشتر تلاش کنند، دیدگاه ها و نظرات جاكوب درباره تأثیر ایده های تیم بر مردم را، فعالانه فهرست بندی می کرد و به کار می گرفت.

هریک از آنها برای تفاوت های دیگری احترام قائل شدند. هم تفکر و هم احساس را می توان به شکل برونگرا یا درونگرا تجربه کرد. افرادی که تفکر را درون ریزی می کنند، ارزیابی و تصمیم گیری های شان درونی است. معمولا این افراد تصمیمی را که گرفته اند با صدای بلند اعلام نمی کنند. در عوض گاهی اوقات سؤالاتی از مردم می پرسند تا آنها را تحت تأثیر قرار دهند و در نتیجه به همان نتیجه ای برسانند که خودشان رسیده اند. افرادی که تفکرشان را برونریزی می کنند، معمولا بدون اینکه توضیح دهند چگونه به یک تصمیم خاص رسیده اند، تصمیم شان را با صدای بلند به دیگران اعلام می کنند. افرادی که احساس شان را درون ریزی می کنند،

بر اساس آنچه باعث ایجاد و برانگیختن هارمونی و هماهنگی درونی شان می شود، به ارزیابی و تصمیم گیری می پردازند، حتی اگر دیگران با تصمیم آنها مخالف باشند. افرادی که احساس را برونریزی می کنند، به دنبال هارمونی و هماهنگی بیرونی هستند، بنابراین سعی می کنند تصمیمی بگیرند که با دیگران به توافقی کلی برسند.

بیشتر بخوانید : ویژگی های تندخوانی

قضاوتی /ادراکی

 دو روش ارتباط با دنیای بیرون

blank

به کارگیری فرایند قضاوت در دنیای بیرون به این معناست که فرد ترجیح می دهد در رابطه با مسائل مربوط به افراد، امور و اشیای پیرامونش دست به

تصمیم گیری بزند. افراد قضاوتی بر حل و فصل امور تمرکز دارند و برای نیل به

. هدفی از کارکردهای قضاوت، یعنی تفکر یا احساس یا هر دوی آنها استفاده می کنند. افرادی که در ارتباط با دنیای بیرون این فرایند را ترجیح می دهند، می خواهند درباره امور تصمیم گیری شود و برای حل و فصل امور به سازماندهی، برنامه ریزی و زمان بندی می پردازند.شخصیت شناسی mbti

تست شخصیت شناسی شغلی

به کارگیری فرایند ادراک در دنیای بیرون به این مفهوم است که تا حد امکان بتوان همه گزینه ها را بررسی کرد تا با استفاده از کارکردهای ادراک – یعنی حس، شهود یا هر دوی آنها – اطلاعات بیشتری به دست آورد. افراد ادرا کی دوست دارند پیش از آنکه دست به عمل بزنند از هر لحظه حداکثر استفاده را ببرند. این افراد فقط همان لحظه ای که نیاز به تصمیم گیری باشد – مثلا در آخرین فرصت مقرر – بر تصمیم گیری متمرکز می شوند. چنین افرادی انعطاف پذیرند و تا زمانی که مجبور به تصمیم گیری شوند، در لحظه حال زندگی می کنند.

وقتی المیرا شنید که رضا تصمیم دارد در تیم آنها کار کند و اقدامات لازم را برای تمدید مجوز مؤسسه خدمات انسانی شان انجام دهد، خیلی نگران شد. المیرا نیز از مدتها قبل در این تیم عضو بود و ترجیح شخصی اش قضاوت بود. ترجیح شخصی رضا ادراک بود. او معروف به فردی زیرک در حل مسائل بود؛ فرقی نمی کرد مسئله در رابطه با یک ارباب رجوع باشد یا کل مؤسسه. رضا همیشه در آخرین لحظات و در حالی که به نظر می رسید مسئله حل نشدنی است راه حلی پیدا میکرد. المیرا برای رضا احترام قائل بود، اما او را فردی مسامحه کار میدانست که انجام کارها را تا آخرین لحظات به تعویق می اندازد. المیرا مسئول تکمیل بعضی از گزارش های کتبی بود. او معتقد بود هر زمان که در تهیه گزارش ها نیاز به اطلاعاتی باشد که رضا جمع آوری کند، گزارشها تا آخرین دقایق تکمیل نمی شوند.

المیرا زمانی را به این کار اختصاص داد که وظایف خودش را در پروژه مشخص کند تا در فرایند اجرای پروژه بداند باید چه کارهایی انجام دهد و برای تکمیل هر مرحله لازم است رضا چه اطلاعاتی را در اختیار او قرار دهد. المیرا با این کار از یک کشمکش بزرگ جلوگیری کرد. رضا هم قبول کرد در عوض اینکهالمیرا از او نمی پرسد که کارش چگونه پیش می رود، او نیز وظایفش را در هر مرحله از کار به موقع انجام دهد.شخصیت شناسی mbti

رشد ترجیحات شخصی

رشد ترجیحات شخصی

با وجود این که اگر ترجیحات ذاتی مان را رشد دهیم و در تصمیم گیری ها از آنها استفاده کنیم، تصمیمات مؤثرتری میگیریم، ولی ما از ترجیحات متضاد با ترجيحات خودمان نیز استفاده می کنیم؛ البته نه همزمان. اگر در فرایند حل مسئله بگذاریم ذهن مان از روشی استفاده کند که ذاتا ترجیح می دهد، آنگاه راحت تر می تواند ترجیح متضادش را نیز به کار ببرد. اما دقیقا مانند راست چپ دستی، محیط در رشد این ترجیحات اهمیت دارد. در حالت ایده آل اگر محیط خانواده، مدرسه و فرهنگ، کودک در حال رشد را تشویق کنند که از ترجیحات ذاتی اش استفاده کند، کودک در طول زندگی اش به این ترجیحات اعتماد می کند و آنها پایه ساختمان قدرت و مهارت های ذهنی منحصر به فرد کودک را تشکیل می دهند. اما هنگامی که به یک کودک کمک نشود تا این ترجیحات فطری را بشناسد، چیزی مانند یک گسستگی درونی روی می دهد.

بیشتر بخوانید : یادگیری سریع

تست MBTI چیست و چرا باید تست بدیم؟

باز هم دست برتر، مثال خوبی در این باره است. در گذشته، خانواده ها و مدارس اجازه نمی دادند کودکان چپ دست برای انجام کارهای اصلی  مانند نوشتن و برش کاغذ  از دست چپ شان استفاده کنند. مداد را از دست چپ آنها در می آوردند و در دست راست شان قرار می دادند. هیچ نوع قیچی یا میز تحریری مخصوص چپ دست ها وجود نداشت. اگر با بزرگسالانی که در اول مدرسه چنین تجربه هایی داشته اند صحبت کنید، معمولا از آنها می شنوید که از مدرسه دل خوشی نداشته اند. بسیاری از افرادی که نمی توانستند به راحتی از دست غیربرترشان استفاده کنند،

می گویند :

اعتماد به نفس شان را از دست داده اند، چون فکر می کردند حق با معلم ها و دنیای مدرسه است. این افراد به دلیل اینکه نمی توانستند خود را با خواسته های معلمان و والدین وفق دهند، خودشان را سرزنش می کنند هنگامی که این افراد دریافتند چپ دست بودن پدیده ای عادی و بهنجار است، نفس راحتی کشیدند!

گاهی اوقات، هنگامی که سعی می کنیم از آن کارکرد ذهنی یا جهت گیری انرژی روانی استفاده کنیم که ترجیح شخصی مان نیست، اتفاق مشابهی رخ می دهد. در چنین مواقعی معمولا احساس ناامیدی و بی کفایتی به ما دست می دهد. اعتماد به نفس و احساس کافی بودن، در نتیجه پذیرش خود و همچنین در پی آگاهی از انجام درست کارها به وجود می آیند. معمولا زمانی کاری را به درستی انجام می دهیم که ابتدا از ترجیحات ذاتی مان استفاده کنیم و سپس آن بخش هایی از ذهن مان را به کار گیریم که استفاده از آنها مستلزم تلاش ارادی بیشتری هستند.شخصیت شناسی mbti

تعامل ترجیحات با یکدیگر

به طور ایده آل، برای این که فرایند حل مسئله به آرامی و به مؤثرترین شکل پیش رود، ذهن ما ابتدا از ترجیحات ذاتی اش استفاده می کند و سپس برای ادرا کی کامل تر و قضاوتی هوشمندانه تر، ترجیحات متضاد خود را به کار می گیرد. یونگ تأکید داشت ابتدا باید چنین تفکیکی ایجاد شود که به ترتیب اولویت بندی ذاتی مان از کارکردهای گوناگون استفاده کنیم و سپس همه کارکردها را با یکدیگر یکپارچه کنیم (یونگ، ۱۹۷۶).

بیشتر بخوانید : دلایل کندخوانی

رشد تیپ شخصیت شناسی در طول زمان

در دنیای ایده آل، پیش از رسیدن به دوره بزرگسالی باید از فرصت هایی برخوردار باشیم که مهارت های مربوط به همه ترجیحات را در خود رشد دهیم و بتوانیم آن ترجیحاتی را انتخاب کنیم که در هر زمان و موقعیتی برای ما بهترین هستند. اما در دنیای واقعی، چنین اتفاقی نمی افتد.

رشد همه کارکردها تا سرحد استفاده مفید و پیوسته، به خصوص در شرایط استرس زا، فرایندی مادام العمر است که تحت عنوان رشد تیپ شناخته می شود. مدیریت مناسب تعارض مستلزم این است که از هر چهار کارکرد ( احساس، تفکر، حس و شهود ) استفاده کنیم و به همین دلیل کار بر روی تعارض ها و کشمکش ها می تواند رشد تیپ را افزایش دهد.شخصیت شناسی mbti

چکیده ترجیحات شخصیت شناسی mbti

blank

همه ما از تمامی این مقوله های متضاد استفاده می کنیم. با وجود این هر فرد یک ترجیح ذاتی یا تمایلی طبیعی به استفاده از یکی از مقوله ها در ترجیحات دو مقوله ای دارد. این چهار ترجیح با همدیگر آن چیزی را تشکیل می دهند که ما «تیپ» می نامیم. برای ساده تر شدن اسامی تیپ ها، مایرز پیشنهاد کرد به جای نام کامل هر ترجیح از اولین حرف آن استفاده کنیم.شخصیت شناسی mbti

  1. E یا I ( برونگرایی یا درون گرایی)
  2. Nیا S( حسی یا شهودی )
  3. Tیا F( تفکری یا احساسی )
  4. J یاP ( قضاوتی یا ادراکی )

این ترجیحات می توانند در شانزده ترکیب چهارکلمه ای، به هم بپیوندند.

  1. INTJ
  2. INFJ
  3. INTP
  4. INFP
  5. ENFP
  6. ENTP
  7. ENFJ
  8. ENTJ
  9. ISFJ
  • ISFP
  • ESFP
  • ESFJ
  • ISTJ
  • ISTP
  • ESTP
  • ESTJ

نگاهی اجمالی به ترجیحات و تعارض

نگاهی اجمالی به ترجیحات و تعارض

  • برون گرا

جهت گیری شان به سمت دنیای بیرون است و برای حل اختلافات بلافاصله درباره آنها صحبت می کنند یا بلافاصله وارد عمل می شوند • ممکن است تصور کنند سکوت به معنای رضایت  یا نارضایتی است.

  • درون گرا

جهت گیری شان به سمت دنیای درون است و پیش از صحبت درباره اختلافات، درباره آنها می اندیشند و گاهی نمی خواهند در همان لحظه دیدگاه شان را آشکار کنند و به همین دلیل سکوت می کنند.

  • حسی

معتقدند مهم ترین بخش امور، وقایع و جزئیات آنهاست . آنها جزئیات را درباره افراد، اشیا، زمانها، زبان بدن و حتی حالات چهره به خوبی به یاد می آورند. این ویژگی آنها گاهی دیگران را می آزارد. شهودی و معتقدند مهم ترین بخش امور، معنا و مفهوم آنهاست • آنها بیش از حد به یک موقعیت اهمیت می دهند و این ویژگی شان گاهی دیگران را می آزارد.

  • تفکری

دوست دارند تعارض ها را با دیدگاهی منطقی تحلیل کنند و دوست دارند مسائل را روشن کنند و راه حل هایی بیابند که کارش را تحویل دهد. پاداش ادراکی ها این است که اگر وظایف شان را در مهلت های میان دوره انجام دهند، بتوانند آزادانه و به سبک خودشان کار کنند.

  • احساسی

دوست دارند تعارض ها را با دیدگاهی شخصی تحلیل کنند . به احساسات افراد اهمیت می دهند و در پی ایجاد هماهنگی و تعادل اند و به ارزش های انسان محور اهمیت می دهند . ممکن است خودشان را به دلیل تعارض، سرزنش کنند.

  • قضاوتی

به شدت تلاش می کنند که تعارض را حل کنند و ممکن است بدون این که همه مسائل را بررسی کنند، بخواهند به راه حل دست یابند و پس از این که تصمیمی گرفته شود، دوست ندارند گزینه های دیگر را بررسی کنند.شخصیت شناسی mbti

  • ادراکی

برای حل تعارض، راه حل های زیادی ارائه می دهند . ممکن است بخواهند بیش از حد لزوم، تصمیم نهایی را به تعویق بیندازند • ممكن است با یک راه حل موافقت کنند، اما اگر با راه حل مفیدتری مواجه شوند اصراری ندارند که همان راه حل اولیه به کار گرفته شود.

بیشتر بخوانید : اهمیت تندخوانی

نگاهی اجمالی به روش های حل مسئله به روش تیپ های گوناگون

برونگرا : به آنها زمان بدهید تا درباره مشکل، بحث و گفت وگو کنند. و از آنجا که افراد برونگرا دوست دارند برای حل مسائل درباره آنها صحبت کنند و به اصطلاح بلند بلند فکر می کنند، ممکن است اولین راه حلی که ارائه می دهند راه حل نهایی نباشد.

درون گرا : به آنها زمان بدهید تا درباره مشکل، فکر کنند. و از آنها انتظار نداشته باشید که بلافاصله پاسخ دهند. ممکن است آن ترجیح بدهند به جای صحبت کردن درباره افکار و احساسات شان  را بنویسند. و آنها را تشویق کنید که افکار و نظرات شان را با دیگران در میان بگذارند.

حسی : بر حقایق و جزئیات مسئله، تمرکز کنید. و برای حل مسئله، راه حل هایی عینی، کاربردی و واقع گرایانه پیشنهاد دهید. مسئله را مختصر و مفید بیان کنید. «حاشیه پردازی نکنید و مستقیم سراصل مطلب بروید.

شهودی

بگذارید مسئله را تحلیل کنند و با دیدگاهی منطقی به بررسی شرایط بپردازند. و مسائل را شخصی نکنید. حقایق را بیان کنید، دیدگاهی منطقی داشته باشید، درباره مسائل بحث و گفت وگو کنید و به راه حل های ممکن بیندیشید. و آنها را تشویق کنید که دیدگاه های شان را بیان کنند. از آن ها بپرسید: «درباره این موضوع چه فکر می کنی؟»

احساسی : از آنها بپرسید درباره شرایط و راه حل های احتمالی و جاهای احتمالی چه احساسی دارند. پیش از این که از آنها بخواهید مسائل را به طور منطقی تحلیل کنند، این فرصت را در اختیارشان قرار دهید که واکنش شخصی شان را بروز دهند. به آنها نشان دهید که احساسات شان را درک می کنید. برای ایجاد تعادل و هماهنگی، ابتدا درباره نقاط مشترک صحبت کنید وسپس به اختلافات بپردازید.

قضاوتی : به شیوه ای سازمان یافته، ابتدا مشکل و سپس راه حل های پیشنهادی را مطرح کنید. و نیاز آنها به حل و فصل امور و دستیابی به نتیجه را درک کنید و به آن احترام بگذارید.

ادراکی : درک کنید که آنها انعطاف پذیری و انتخاب های متنوع را دوست دارند. و راه حل های متعددی به آنها ارائه دهید و بگذارید خودشان از بین آنها انتخاب کنند.

تایپ mbti چیست؟

تایپ mbti چیست؟

در توصیه هایی که برای فرایند تصمیم گیری و حل مؤثر مسئله وجود دارد معمولا تأكید می شود که باید ابتدا مسئله را مطرح کنید، سپس تا حد ممکن به جمع آوری اطلاعات بپردازید، تا جایی که قدرت تخیل تان اجازه می دهد راه حل های مختلفی برای مسئله در نظر بگیرید و هنگامی که دیگر هیچ ایده ای وجود نداشت گزینه های موجود را بررسی و بهترین آنها را انتخاب کنید. ایزابل مایرز معتقد بود که تیپ های مختلف می توانند خودشان را با این شیوه هماهنگ کنند. دکتر گوردون لارنس نویسنده، مربی و تیپ های روان شناختی اظهار کرده است که این یک فرایند چند مرحله شکل حرف Z است که من شکل آن را با جزئیات آورده ام.

بر اساس دیدگاه یونگ و مایرز، برای هر یک از ما یکی از این مراحل جالب تر است و بنابراین بیشتر زمان و انرژی مان را در همان مرحله صرف می کنیم. پس از آن، مرحله دوم توجه ما را جلب می کند و پشت سر مرحله اول وارد عمل می شود. ما تمایل داریم که با این دو مرحله تصمیم گیری کنیم و عموما به دو مرحله دیگر کمتر توجه می کنیم. اما هر تیپ در تصمیم گیری ها تنها دو مرحله را به کار می گیرد و بنابراین در فرایند تصمیم گیری هر تیپ، نقاط کوری وجود دارد. این نقاط کور، همان کارکردهای ذهنی هستند که زیاد در دسترس آگاهی ما قرار ندارند. بنابراین پیشنهاد می شود در حین تصمیم گیری دقت داشته باشیم که عمد از این کارکردها استفاده کنیم و در صورت امکان، همراه با کسی به تصمیم گیری بپردازیم که این دو مرحله، ترجیح شخصی اش هستند.

شخصیت شناسی mbti

بیشتر بخوانید : افزایش تمرکز قبل از امتحان

تست شخصیت شناسی mbti

تست شخصیت شناسی mbti

معمولا تیپ های گوناگون در فرایند تصمیم گیری به جنبه های گوناگون توجه می کنند و همین مسئله باعث بروز اکثر تعارضها می شود. خوشبختانه با شناخت تیپ ها و نحوه عملکرد آنها در فرایند تصمیم گیری، می توانیم استفاده ای سازنده از این تفاوت ها داشته باشیم و هر چهار مرحله را به اندازه کافی در تصمیم گیری به کار بریم. چنین روشی، پویاست و به همین دلیل پویایی تیپ نامیده می شود.

جدول زیر ترتیبی را نشان می دهد که هر تیپ از چهار کارکرد ذهنی حس شهود، تفکر و احساس استفاده می کند. (حروف کوچک نشان می دهند که آن کارکرد بیشتر به شکل برونگرا استفاده می شود یا درون گرا.)

شخصیت شناسی mbti

 

 

INTJ INFJ ISFJ ISTJ
·      شهود (e)

·      تفکر(e)

·      احساس (e)

·      حس (e)

·      شهود (i)

·      احساس (e)

·      تفکر(e)

·      شهود (e)

·      حس (i)

·      احساس (e)

·      تفکر(e)

·      شهود (e)

·      حس (i)

·      تفکر (e)

·      احساس (e)

·      شهود (e)

INTP INFP ISFP ISTP
·      تفکر (i)

·      شهود (e)

·      حس (e)

·      احساس (e)

 

·      احساس (i)

·      شهود (e)

·      حس (e)

·      تفکر (e)

·      احساس (i)

·      حس (e)

·      شهود (e)

·      تفکر (e)

·      تفکر (i)

·      حس (e)

·      شهود (e)

·      احساس (e)

ENTP ENFP ESFP ESTP
·      شهود (e)

·      تفکر (i)

·      احساس (i)

·      حس (i)

 

·      شهود (e)

·      احساس (i)

·      تفکر (i)

·      حس (i)

 

·      حس (e)

·      احساس (i)

·      تفکر (i)

·      شهود (i)

 

·      حس (e)

·      تفکر (i)

·      احساس (i)

·      شهود (i)

ENTJ ENFJ ESFJ ESTJ
·      تفکر (e)

·      شهود (i)

·      حس (i)

·      احساس (i)

·      احساس (e)

·      شهود (i)

·      حس (i)

·      تفکر (i)

·      احساس (e)

·      حس (i)

·      شهود (i)

·      تفکر (i)

·      تفکر (e)

·      حس (i)

·      شهود (i)

·      احساس (i)

 

جدول شخصیت شناسی mbti

blank

استفاده ای سازنده از این تفاوت ها داشته باشیم و هر چهار مرحله را به اندازه کافی در تصمیم گیری به کار بریم. چنین روشی، پویاست و به همین دلیل پویایی تیپ نامیده می شود.شخصیت شناسی mbti

جدول زیر ترتیبی را نشان می دهد که هر تیپ از چهار کارکرد ذهنی حس شهود، تفکر و احساس استفاده می کند. (حروف کوچک نشان می دهند که آن کارکرد بیشتر به شکل برونگرا استفاده می شود یا درون گرا ).

با به کارگیری اطلاعات این جدول متوجه می شویم که ممکن است درونگراها و برونگراها با کارکرد غالب شان با یکدیگر ارتباط برقرار نکنند. مثلا وقتی یک رهبر تیم با تیپ درون گرا، حسی، تفکری، قضاوتی می خواهد با یک عضو برون گرا، شهودی، احساسی، ادرا کی صحبت کند، اکثرا کارکرد غالبشT یعنی حس  را بروز نمی دهد و از کارکرد کمکی اش یعنی تفکر برون ریز استفاده می کند. اما فرد برون گرا، شهودی، احساسی، ادرا کی اکثرة با کارکرد غالبش  یعنی شهود برون ریز صحبت می کند و کارکرد کمکی اش

یعنی احساس  را ابراز نمی کند.

این مطلب در عمل به این معناست که وقتی فرد درون گرا، حسی، تفکری، قضاوتی از کارکرد تفکر برونگرای خود استفاده میکند، فقط درباره نتایجی که گرفته با قطعیت صحبت می کند و به این موضوع اشاره نمی کند که با به کارگیری کارکرد حس درونگرای خود، به جمع آوری و سازمان دهی اطلاعات پرداخته و تصمیم گرفته است. تمام حرف های فرد برونگرای شهودی، احساسی، ادراکی از کارکرد شهود برونگرای او ناشی می شود و او به آن ارزش های زیربنایی خود  که بر اساس کارکرد احساس درونگرام هستند اشاره ای نمی کند و در واقع همین ارزش ها باعث می شوند ایده های او برای خودش ارزشمند شوند.شخصیت شناسی mbti

بیشتر بخوانید : دوره تقویت حافظه

تست MBTI   ( مایرز بریگز )

 احتمالا گفت وگوی این دو نفر اینگونه است.

درون گرا، حسی، تفکری، قضاوتی (  ISTJ )

من تصمیم گرفته ام بودجه مان را صرف نرم افزار جدید کنیم تا سیستم موجود را ارتقا دهیم.

بیان شهودی، احساسی، ادراکی ( ENFP  )

باید بگویم خیلی تعجب کردم. یا از ما خواستید که نظرمان را ارائه دهیم و همه ما حداقل شش نیاز دیگر را مطرح کردیم که بهتر است بودجه برای آنها صرف شود. خود من سه یا چهار بار نیاز دیگر را مطرح کردم. این فرد در دل خودش می گوید: او هیچ وقت به نظرات ما هیچ اهمیتی نمی دهد. نمیدانم اصلا چرا نظر ما را می پرسد. ما فقط به ظاهر یک تیم هستیم. نمیدانم چرا خودمان را به زحمت می اندازیم و جلسه می گذاریم.)

درونگرا، حسی، تفکری، قضاوتی(IST J )

در حال حاضر این تصمیم به بخش مرکزی ارائه شده است. این فرد در دل خودش می گوید: من از این گروه خواستم اطلاعات شان را ارائه دهند و پس از تحلیل اطلاعاتی که به من ارائه دادند تصمیم گرفته شود. آنها ارزش این کار من را درک نمی کنند، اما حداقل آنها کارآمد و با تدبیر هستند.)

این دو نفر دو دیدگاه کاملا متفاوت درباره مسئله چگونگی صرف بودجه در طول سال مالی داشتند. فرد درون گرا، حسی، تفکری، قضاوتی ISTJ  بیشتر علاقمند بود که به جای تصمیمی سریع، تصمیمی منطقی اتخاذ شود که نیازهای سازمانی را در نظر داشته باشد.

او با کارکرد حس خود، اطلاعات را به روشی قاعده مند جمع آوری و در ذهنش ذخیره کرده بود تا در هنگام نیاز و در جهت افزایش بهره وری و تولید از آنها استفاده کند. زمانی که مهلت ارائه پیشنهادات درباره صرف بودجه در حال اتمام بود، او از تیم شان خواست که اطلاعات بیشتری ارائه دهند و تصور می کرد همه اعضای تیم نیز مانند او اطلاعات را جمع آوری و ذخیره کرده اند و وقتی در جلسه از آنها نظرخواهی کند، می توانند همه آن اطلاعات را در اختیار جمع قرار دهند. از نظر او، مشکل اصلی جمع آوری این اطلاعات و تصمیم گیری بر اساس آنها بود. شخصیت شناسی mbti

دوره شخصیت شناسی mbti

دوره شخصیت شناسی mbti

حال میرسیم به جذاب ترین بخش مقاله، معرفی دوره شخصیت شناسی mbti. شناختن شخصیت شناسی به شما کمک می کند که دیگران را به راحتی درک کنید.

آیا می دانستید بیش از  5/3 میلیون نفر در 5 سال گذشته در سراسر دنیا به ویزه ایلات متحده، تست MBTI را انجام داده اند. آیا میدانید اکثر تست های  مرسوم به MBTI در سایت های ایرانی شما را به اشتباه خواهند انداخت؟ در این دوره، خانم دکتر مریم مبارکی کل ترجیحات 4 گانه را تعیین، و تدریس می کنند که شما با کمترین خطا تیپ شخصیت خود را کشف خواهید کرد.

ما با شرکت کردن در این دوره  متوجه میشویم که  کسی که هستیم برای رشد و شکوفایی ما  کافی است و لذا دست میکشیم از تقلید کردن  برای تبدیل شدن به یک فرد دیگر.

مدرس دوره شخصیت شناسی mbti

مدرس این دوره دکتر نگار شریعت نیا :

  • آموزش روش مطالعه و مهارت های پیوسته به بیش از 1000 نفر.
  • سخنران همایش‌ها و کارگاه‌های متعدد (در مراکز مختلف از جمله دانشگاه‌های نسیبه، الستا و …).
  • نگارش بیش از 25 مقاله .
  • دارای مدرک Mastery training از آکادمی Mpt اتریش.
  • مشاوره به شماری ازرتبه های برتر آزمون سراسری،وکالت،ارشد و …
  • دبیر زیست شناسی
  • موسس و مدیر وبسایت آموزشیcom
  • حضور در پژوهشسراهای دانش آموزی کشور به عنوان کارشناس
  • مشاور و تسهیل گر تعدادی از کسب و کارهای خصوصی در ایران
  • شخصیت شناسی mbti

این دوره بدرد چه کسانی می خورد؟

اگر دوست دارید خودتان و دیگران را بیشتر بشناسید و رابطه عاطفی بهتری داشته باشید

اگر با تلاش های فراوانی که انجام می دهید، هنوز از درآمد و کار خودتان راضی نیستید

اگر اعتماد به نفس ندارید و خودتان را نمی شناسید

اگر دائم با دیگران در حال بحث هستید

اگر کسب و کاری دارید اما در آن موفق نیستید

و…شخصیت شناسی mbti

 

الان وقتشه تا مهم ترین  تصمیم زندگی خودتان را بگیرید و در دوره شخصیت شناسی mbti شرکت کنید

 در این دوره  چه مطالبی ارائه می شود؟

در این دوره چه مطالبی ارائه می شود؟

این دوره یکی از جامع ترین دوره های mbti  در ایران می باشد که  در 10 ساعت کل مباحث mbti  به شما آموزش داده می شود.

که شامل مباحث :

  1. تیپ شناسی براساس مدل mbti
  2. کارکرد های یونگ
  3. شخصیت شناسی با متد mbti
  4. شناسایی 16 تیپ رفتاری
  5. مشاغل مرتبط
  6. بعد های شخصیت
  7. دوره های زمانی و تغییرات
  8. مشتریان و شناخت سریع
  9. برگزاری آزمون
  • ارائه مدک معتبر

شرکت کردن در این دوره می تواند باعث رشد و تحول شگفت انگیزی در زندگی شخصی و کاری شما شود. شخصیت شناسی به روش mbti در واقع به شما کمک می کند تا تیپ شخصیت شناسی خودتان را بشناسید و مسیر زندگی تان را بر اساس همان  مشخص کنید.

شخصیت شناسی mbti

b2n

yun

rizy

mbti personality